Program de lucru: Luni - Vineri: 9:00 - 20:00 | Weekend: 09:00 - 17:00

Apelează-ne: +(373) 22 86 69 59, +(373) 69 77 71 95

Ce întrebări cât mai des pun clinții în timpul masajului?

Ce întrebări cât mai des pun clinții în timpul masajului?

     I. Cum se formează spasmul muscular?

 Spasmul muscular este o contracție involuntară și bruscă a unui mușchi sau a unui grup de mușchi, însoțită uneori de o durere ascuțită ce dispare după câteva minute.

Există mai multe cauze ale apariției spasmelor musculare: 

  • Suprasolicitările;
  • Supraîntinderile;
  • Deshidratarea;
  • Deficitul de minerale;
  • Circulația deficitară la nivelul picioarelor;
  • Afectarea nervilor în urma unui traumatism;
  • Reacție adversă la unele medicamente (diuretice, statine).

De ce când dormim sau pur și simplu stăm nemișcați, mușchii continuă să fie încordați, iar crampele musculare nu dispar?

Răspunsul este simplu: un mușchi este format din mai multe fibre musculare, iar o fibră musculară este inervată de către o terminație nervoasă prin care primește informația trimisă de creier de a se contracta sau relaxa. Spazmul muscular apare din cauza întreruperii legăturii dintre fibra musculară și cea nervoasă, iar creierul nu sesizează mușchiul încordat ca să dea comandă să se relaxeze. Altfel spus, legătura dintre fibra musculară și cea nervoasă se oxidează, determinând o contracție musculară excesivă.

     II. Care sunt cauzele apariției afecțiunilor coloanei vertebrale?

Coloana vertebrală este formată din 33 de vertebre osoase articulate prin intermediul discurilor cartilaginoase. Aceasta este supusă unei probe de rezistenţă în fiecare zi, susținând greutatea corpului. Afecțiunile coloanei vertebrate pot fi cauzate fie de deplasarea componentelor, fie pentru că sunt afectate de procese degenerative sau inflamatorii. Nu ignorați durerile de spate, deoarece simptomele se pot agrava în timp până la stadiu în care se pot soluționa doar chirurgical.

Rezistenţa coloanei vertebrale depinde de factori multipli:

  • tonicitatea musculaturii spatelui, aceştia preiau din șocurile anumitor mișcări;
  • activitatea fizică moderată, persoanele care duc un mod de viață sedentar sunt cele mai expuse la afecțiuni ale coloanei;
  • mişcările corecte;
  • menținerea unei greutăți corporale constante, excesul de kilograme, precum şi lunile avansate de sarcină suprasolicită coloana lombară, provocând durerile caracteristice;
  • manevrarea de greu­tăţi în poziţii care torsionează sau care înclină coloana exercită presiuni inegale asupra discului intervertebral, iar zonele forţate se pot fisura, ducând la discopatii;
  • stresul tensionează muşchii de la nivelul umerilor și cefei, provocând dureri cervicale.

      III. De ce apar durerile de cap, atunci când suferim de dureri de spate?

 Cauzele durerilor de cap pot fi diverse, dar cea mai frecventă este încordarea mușchiului trapez care face legătura între spate și cap, generând o contracție dureroasă la nivelul umerilor, gâtului și capului.

O altă cauză poate fi circulația limfatică deficitară. Sistemul limfatic este răspunzător de transportarea toxinelor din organism către organele responsabile de detoxifiere, cum ar fi: ficatul, plămânii, rinichii, colonul și pielea. Acest lichid transparent, incolor, care circulă prin vasele și ganglionii limfatici, precum și în spațiile intercelulare, mediind schimbul de substanțe între sânge și țesuturi - numit Limfă, nu are un organ responsabil. De aceea, trebuie să facem mișcare ca să punem în funcție fibra musculară, respectiv va avea loc transportatea de toxine și eliminarea lor din organism.

Dacă este perturbată activitatea sistemului limfatic, aceste toxine sunt depozitate în muschi și apoi transmise la toate țesuturile, inclusiv la creier. 

Organismul uman funcționează ca un tot întreg și orice tensiune din corp poate genera dureri de cap insuportabile, în special, când sistemul muscular se află într-o stare critică.

     IV. Cum putem scăpa de durerile de spate și cap?

 1. Trebuie să ne schimbăm modul de alimentație, pentru a diminua cantitatea de toxine din mușchi. La fel de importantă este și mișcarea regulată, pentru a obține mișchi elastici. Dacă aceste două elemente cheie nu sunt respectate, nu putem obține rezultate uimitoare în eliminarea definitivă sau parțială a acestor dureri.

2. Nu este indicată practicarea efortului fizic intens, atunci când mușchii sunt rigizi, încordați și dureroși. Începeți cu procedurile de masaj care detensionează mușchii și elimină durerea.

3. Întinderea mușchilor, ligamentelor și tendoanelor ajută la menținerea tonusului muscular. Cel mai indicat este practicarea exercițiilor Yoga. 

4. La fel de benefice sunt și metodele de relaxare precum: masajul, sauna și băile cu apă caldă sau sărată. 

 

 



Calendar 18.08.2021

Contactele noastre

Telefon de contact

Adresa noastră

or. Chisinau, str. Bucuriei 1/6

Adresa electronică

vladimircolun@gmail.com
Arrow Top